מגמת המחשוב ארגוני כשירות (SaaS – Software as a Service) וה- Software Defined ההולכות וצוברות תאוצה בשנים האחרונות, נסמכות על הטכנולוגיות שנכנסו לתודעה בשנים האחרונות והביאו למהפכת מחשוב ענן והווירטואליזציה. מגמה זו מתמזגת עם שירות המחשוב הארגוני ומכניסה מושגים ויכולות חדשות לניהול המחשוב הארגוני. שניים מהמושגים שצמחו על בסיס חזון מגמה זו הם ה-SDS וה- SDDC.
יתרונות ה- SDS
חזון ה-SDS (Software-Defined Storage – אחסון המוגדר באמצעות תוכנה) – “קופסאות טיפשות” אשר נשלטות ע”י מרכז בקרה יחיד – מוסיף לווירטואליזצית האחסון מספר יתרונות בולטים, שלא התאפשרו עד כה במסגרת הגדרתה המקורית:
- הטרוגניות – יכולת לעבוד בצורה יעילה עם חומרת אחסון של מגוון ספקים ללא התנגשויות.
- תאימות לאחור – יכולת לעבוד עם דורות שונים של התקני אחסון (אחת הבעיות הגדולות, ללא ספק, בארגון ותיק).
- התאמה לענן – יכולת לעבוד בדרך קלה ונוחה עם שרותי אחסון בענן. אף זו בעיה נפוצה בה נתקלים ארגונים המנסים לשדרג את עצמם מאחסון קלאסי לאחסון ענן מודרני.
- חסכון – חסכון בהוצאות התפעול וכוח אדם. שליטה ממרכז בקרה אחד מצמצם את הצורך בשליטה בכל אחת מהקופסאות בנפרד ומפנה את המשאבים ליעדים אחרים הנזקקים להם.
מרכז נתונים מבוסס תוכנה, הנחשב ליעיל, מבוסס על שתי יכולות חיוניות:
- יכולת תכנות – ליישומים צריכה להיות יכולת הקצאת שירותים וגישה אליהם ישירות מתשתית ה- IT, בהתאם לצורך.
- יכולת ניהול – שילוב הדוק בחומרה המשמשת כבסיס, התאמת הניהול באמצעות רכיבי API והיכולת לבחור את הכלים המועדפים.
בסופו של דבר, כאשר תגיע המהפכה לקיצה, המטרה היא ליצור הטרוגניות מוחלטת, בה יכולות ה-SDDC יתפקדו אל מול כל סוגי החומרה המשמשים כבסיס, אולם בשלב זה, עדיין נדרשת בחירה עקבית וזהירה של ההתקנים המשמשים כבסיס.